Людям з порушення зору Звичайна версія

Кредити компаній, які входять до складу холдингу, що управляє відомими роздрібними продуктовими мережами, виставлено на голландські торги

30.03.2018

ПРЕС-РЕЛІЗ

6 квітня у системі ProZorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу прав вимоги за кредитами п’яти компаній, що входять до складу холдингу, що управляє добре відомими роздрібними продуктовими мережами в Україні та Молдові. Права вимоги за кредитами, заборгованість за якими сягнула 685,26 млн грн, виставляються на торги за голландською моделлю. Початкова ціна реалізації – 685,26 млн грн. Автоматично та покроково ціна максимально може знизитися до 137,05 млн грн. Матеріали кредитних справ та деталі судово-претензійної роботи, проведеної банком, доступні для вивчення потенційними покупцями у віртуальній кімнаті даних.

Одним лотом на торги виставляються права вимоги за шістьма кредитами. В один пул об’єднано активи трьох банків – ПАТ «БАНК ФОРУМ», «ПАТ «БАНК «КИЇВСЬКА РУСЬ» та АТ «ДЕЛЬТА БАНК». До цього активи виставлялися на індивідуальні торги від 9 до 13 разів.

Усі позичальники – п’ять юридичних осіб – не перебувають у процесі припинення, ведуть активну господарську діяльність та входять до складу холдингу, що управляє добре відомими продуктовими мережами в Україні та Молдові.

У забезпечення за договорами банкам передано, зокрема нерухоме майно – центр підготовки товарів сільськогосподарського призначення загальною площею 24 338,6м2 та земельні ділянки площею 16 га (Київська область, Бориспільський район, с/рада Вишеньківська). А також – товари в обороті: продуктова та промислова група, що зберігаються за адресами Київська область, Бориспільській район, Вишенківська с/р; м. Київ, вул. Вербицького, 18, м-н «Велика Кишеня»; м. Дніпропетровськ, бул. Зоряний, 1А, м-н «Велмарт»; м. Київ, пл. Дружби народів, 6, м-н «Велика Кишеня»; Київська обл., м. Обухів, вул. Київська, 119, м-н «Велика Кишеня».

Публічні паспорти активів із детальною інформацією про лот – за посиланням.

Аукціон з продажу прав вимоги за кредитами відбудеться 6 квітня. Умови участі у торгах – за посиланням.

Початкова ціна реалізації ­ – 685 258 611,94 грн.

Ознайомитися із матеріалами кредитних справ та деталями судово-претензійної роботи, проведеної банком, потенційні покупці можуть у кімнаті даних після підписання стандартного договору про конфіденційність. Також для зручності потенційних інвесторів, матеріали кредитних справ доступні для вивчення у віртуальній кімнаті даних.

Інформацію про усі заплановані торги з продажу активів неплатоспроможних банків можна знайти на Офіційному сайті та на Інформаційному порталі Фонду – http://torgi.fg.gov.ua/.