Людям з порушення зору Звичайна версія

Кредити, у забезпечення яких передано автосалони та автомобілі преміум-класу у Харкові, виставлено на продаж

17.03.2017

ПРЕС-РЕЛІЗ

28 березня у системі «Прозорро.Продажі» відбудеться аукціон з продажу прав вимоги кредитами, що перебувають на балансі ПАТ «Банк Форум». У забезпечення за десятьма договорами передано будівлі двох діючих автосалонів у Харкові та автомобілі марок Toyota і Lexus, і запчастини до них.

Одним лотом на торги виставляються права вимоги за 12 кредитними договорами. При цьому у забезпечення за десятьма договорами передано товари в обороті  (автомобілі марок Toyota та Lexus, запчастини та автоаксесуари), а також три об’єкти нерухомості у Харкові. Зокрема – будівлю автосалону з приміщеннями для ремонту та обслуговування автотранспорту, площею 2 426,2 м2, та автосалон, площею 5 756 м2 (обидва об’єкти розташовуються у м. Харків).

Крім того, у заставі банку – триповерхова нежитлова будівля, площею 892 м2, та земельна ділянка, площею 0,0572 га, у Харкові. 

Компанії-позичальники за 10 кредитами входять до однієї бізнес-групи, займаються реалізацією автомобілів відомих марок та запчастин, а також сервісним обслуговуванням авто через мережу власних автосалонів, що розташовуються у Харкові.

Також до складу лоту входять права вимоги за двома кредитами ще однієї юрособи, зареєстрованої у м. Харкові, що вела господарську діяльність у сфері оптової торгівлі зерном, насінням та кормами для тварин.

Загальна заборгованість за всіма 12-ма договорами (тіло плюс відсотки) склала  314,06 млн грн. Детальна інформація про виставлений на продаж лот, публічні паспорти активів та торгів – тут. Ілюстрована презентація – за посиланням.

Початкова ціна продажу – 86 178 757,91 грн (без ПДВ).

Аукціон відбудеться 28 березня у системі «Прозорро.Продажі». Організатор відкритих – Товарна Біржа «КМФБ». Термін прийому заявок на участь  у торгах – 27 березня.

Ознайомитися із матеріалами кредитних справ та деталями судово-претензійної роботи, проведеної банком, потенційні покупці можуть у кімнаті даних після підписання стандартного договору про конфіденційність.

Інформацію про усі заплановані торги з продажу активів неплатоспроможних банків можна знайти на Офіційному сайті та на Інформаційному порталі Фонду – http://torgi.fg.gov.ua/.