Людям з порушення зору Звичайна версія

Підписано меморандум про співпрацю між Фондом гарантування та ГО «Форум СОС» з метою підвищення ефективності та прозорості процесу реалізації активів

24.11.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

IMG 5170Сьогодні, 24 листопада 2016 року, відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Фондом гарантування вкладів фізичних осіб та Громадською організацією «Форум СОС» щодо реалізації пілотного проекту суспільно-державного партнерства з метою підвищення ефективності та прозорості процесу реалізації активів неплатоспроможного банку ПАТ «БАНК ФОРУМ». Від імені Фонду меморандум підписав директор-розпорядник Костянтин Ворушилін, а від імені громадської організації «Форум СОС» - голова правління Герман Панікар.

Сторони домовилися об’єднати зусилля задля оптимізації процесу продажів. Так, громадська організація надаватиме рекомендації щодо реалізації активів банку, в тому числі щодо початкової ціни реалізації активу. Крім того, ГО «Форум СОС» долучатиметься до претензійно – позовної  роботи з повернення активів, виведених з банку.

З-поміж іншого сторони домовилися, що реалізація всіх активів ПАТ «БАНК ФОРУМ» проводитиметься Фондом на відкритих торгах в електронній формі через електронні майданчики (оператори), які відповідають принципам, за якими було побудовано систему електронних закупівель Prozorro.

«Фонд знаходиться у постійному пошуку ефективних механізмів співпраці з громадськими організаціями, що представляють інтереси вкладників неплатоспроможних банків.  Ми переконані, що конструктивний діалог дозволяє зменшити соціальну напругу та підвищити прозорість діяльності Фонду. Сьогодні увага вкладників ПАТ «Банк Форум» усе більше зосереджується на процесі продажу активів банку. Адже саме із отриманих від реалізації активів коштів задовольняються вимоги кредиторів. Підписаний сьогодні Меморандум дає можливість кредиторам ПАТ «Банк Форум» більш активно долучатись до процесу продажу активів банку та контролювати прозорість та ефективність аукціонів. Фонд гарантування підтримує подібні конструктивні ініціативи громадськості, адже  у нас спільна мета – найбільш ефективне виведення з ринку неплатоспроможного банку», – сказав Костянтин Ворушилін.