Людям з порушення зору Звичайна версія

«Банк Форум» повністю погасив виданий Нацбанком у 2013 році кредит

05.09.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

В рамках позачергового задоволення вимог заставодержателя,  ПАТ «Банк Форум» (станом на 30 серпня 2016 року) повністю погасив заборгованість у сумі 486,69 млн грн перед Національним банком України за кредитом рефінансування.

Відповідно до Закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», майно банку, що є предметом застави, включається до складу ліквідаційної маси, але використовується виключно для позачергового задоволення вимог заставодержателя. У разі продажу Фондом заставленого майна (активів) кошти, отримані від реалізації такого майна (активів), спрямовуються на погашення вимог заставодержателя у розмірі не більше основної суми заборгованості за забезпеченим таким майном (активами) зобов’язанням разом з нарахованими процентами після відшкодування Фонду витрат на утримання та продаж такого майна. Решта коштів включається до ліквідаційної маси банку.

Нагадаємо, що ПАТ «Банк Форум» та Нацбанк 26 грудня 2013 року уклали Генеральний Кредитний договір про надання стабілізаційного кредиту №05, в рамках якого було відкрито не відновлювальну кредитну лінію у сумі 600 млн грн.

На день початку ліквідації ПАТ «Банк Форум» (рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів від 16 червня 2014 року) його заборгованість перед НБУ за вказаним кредитом становила 486,69 млн грн. Відповідно, ця сума і була повністю погашена у період з 2015-2016 рр.