Людям з порушення зору Звичайна версія

Фонд гарантування виставляє на продаж кредити відомого холдингу, у забезпечення яких передано об’єкти торгівельної нерухомості

19.08.2016

Фото для сайтуФонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж права вимоги за кредитами п’яти юридичних осіб, які входять до складу діючого холдингу, що спеціалізується на управлінні мережами продуктових магазинів. Зокрема, уже 20 вересня відбудуться три аукціони, лотами на яких будуть пули кредитів компаній цієї групи.

Перший лот – активи, що перебувають на балансі ПАТ «Банк «Форум». Йдеться про три кредити двох юридичних осіб, загальна заборгованість за якими станом на квітень цього року перевищила 387,68 млн грн. При цьому, у заставі банку знаходиться ліквідне забезпечення – логістичний центр підготовки товарів сільськогосподарського призначення у Київській області (на земельній ділянці 16 га) та нежитлова будівля, площею 15 903,5 м2, у Харкові, у якій розміщується діючий торгівельний центр.

Стартова ціна лоту – 296,41 млн грн. Аукціон відбудеться 20 вересня на електронному майданчику ДП «СЕТАМ».   

Двома окремими лотами на торги виставляються права вимоги ще за чотирма кредитами юридичних осіб, що входять до складу того ж холдингу, та перебувають на балансі ПАТ «Банк «Київська Русь».

Один з лотів – права вимоги за двома кредитами, заборгованість за якими складає 80,80 млн грн. У заставі банку знаходиться нежитловий будинок (універсам) у Києві, площею 4 578,10 м2. Початкова ціна лоту – 66,11 млн грн.

Другий лот – права вимоги ще за двома договорами, заборгованість за якими сягнула 80,70 млн грн. У забезпечення за цими договорами передано товари в обороті (продуктова група). Початкова ціна лоту – 25,26 млн грн.

Аукціони з продажу активів відбудуться на майданчику ДП «СЕТАМ» 20 вересня з 9 до 18 години. Кінцевий термін прийому заявок на участь у торгах – 9:00 19 вересня. Детальну інформацію про лот, права участі в аукціоні та опис забезпечення за договорами можна знайти за посиланням.

Презентацію усіх виставлених на продаж активів холдингу із фотофіксацією об’єктів застави та описами кредитних справ можна переглянути тут.  

Детальну інформацію про усі заплановані торги з продажу активів неплатоспроможних банків можна знайти на Офіційному сайті Фонду та на Інформаційному порталі за посиланням http://torgi.fg.gov.ua/.