Людям з порушення зору Звичайна версія

Шановні представники Асоціації потерпілих вкладників "Форум СОС"!

12.06.2015

Відповідно до вимог Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" та Положення про виведення неплатоспроможного банку з ринку №2 від 05.07.2012, Уповноважена особа Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "БАНК ФОРУМ" розпочинає безпосередній продаж юридичним та фізичним особам основних засобів банку, залишкова вартість яких на дату продажу не перевищує 10 мінімальних заробітних плат (12180,0 грн).

Продаж основних засобів здійснюватиметься за ринковою ціною, визначеною незалежним суб’єктом оціночної діяльності відібраним Фондом гарантування вкладів фізичних осіб за результатами конкурсного відбору для залучення до роботи у процесі здійснення тимчасової адміністрації та ліквідації банків, збільшеною на суму податку на додану вартість. Всі грошові кошти від безпосереднього продажу надходитимуть на накопичувальний рахунок ПАТ "БАНК ФОРУМ", відкритий в Національному банку України та спрямовуватимуться на погашення заборгованості перед кредиторами в порядку черговості, встановленої законодавством України.

З метою досягнення максимального рівня прозорості та відкритості процесу продажу основних засобів (майна банку), представники Асоціації потерпілих вкладників "Форум СОС", починаючи з 15.06.2015, запрошуються в робочі дні з 9.00 до 17.00 на орендований показовий майданчик (торгова площадка) ПАТ "БАНК ФОРУМ", який розміщений за адресою: м. Київ, вул. Червоноткацька, 46, з метою ознайомлення з фактичним станом майна, строком його експлуатації, що пропонується до продажу.

Побажання та конструктивні пропозиції щодо вдосконалення процесу реалізації просимо направляти на електронну адресу банку [email protected] з поміткою в темі листа "Реалізація".

Також зауважуємо, що на сьогоднішній день ПАТ "БАНК ФОРУМ" змушений орендувати три складських приміщення в м. Києві та Київській області для зберігання матеріальних засобів, загальна сума витрат з орендної плати яких складає біля 700 тис грн. на місяць. Таким чином, прискорення продажу майна, що зберігається на складах, відбуватиметься в інтересах кредиторів банку, оскільки дозволить не тільки якомога швидше розпочати процес повернення грошових коштів, але й істотно зменшить витрати на ліквідаційну процедуру.