Людям з порушення зору Звичайна версія

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжує ліквідацію ПАТ "БАНК ФОРУМ"

29.08.2014

Враховуючи значну увагу ЗМІ до процесу ліквідації ПАТ "БАНК ФОРУМ", Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вважає за необхідне проінформувати громадськість і журналістів про поточний стан ліквідації банку.

В даний час ліквідаційна процедура щодо ПАТ "БАНК ФОРУМ" продовжується у відповідності до чинного законодавства.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб зацікавлений у громадському контролі за процедурами ліквідації з боку вкладників ПАТ "БАНК ФОРУМ", про що неодноразово наголошував. Фонд звертається до ініціативної групи вкладників ПАТ "БАНК ФОРУМ" з пропозицією долучитися до процесу ліквідації банку, що забезпечить максимальну його прозорість та відкритість.

На жаль, попередні запрошення представників вкладників банку до участі у процесі ліквідації ПАТ "БАНК ФОРУМ", висловлені керівництвом Фонду публічно, в тому числі, в рамках діяльності спільної Робочої групи НБУ та Фонду щодо ПАТ "БАНК ФОРУМ", на засідання якої запрошувались члени ініціативної групи, з незрозумілих причин для Фонду не знайшли офіційного відгуку.

Щодо поточної ситуації у ПАТ "БАНК ФОРУМ" повідомляємо, що наразі уповноважена особа Фонду на ліквідацію банку закінчує проведення інвентаризації майна ПАТ "БАНК ФОРУМ" з метою формування його ліквідаційної маси, а також складає реєстр акцептованих вимог кредиторів. Під час проведення інвентаризації визначається також достатність та повнота сформованих резервів, перевіряється класифікація кредитного портфеля, портфеля цінних паперів, дебіторської заборгованості, нарахованих доходів тощо. Дані інвентаризації буде відображено в балансі на 01 вересня 2014 року.

Детальніше......