Людям з порушення зору Звичайна версія

Розрахунки з вкладниками ПАТ "БАНК ФОРУМ"

09.07.2014

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд) продовжує процедуру ліквідації ПАТ "БАНК ФОРУМ" відповідно до постанови Правління Національного банку України від 13.06.2014 № 355 "Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "БАНК ФОРУМ".

Відповідно до Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" здійснюються виплати відшкодування вкладникам даного банку в межах 200000 грн. за рахунок коштів Фонду. Станом на 8 липня 2014 року за період тимчасової адміністрації та ліквідації ПАТ "БАНК ФОРУМ" більше 55,5 тис. вкладників отримали відшкодування на загальну суму 2 050,3 млн грн, що складає 70% від загальної суми, що підлягає виплаті в межах гарантованого розміру. Виплати тривають через відділення банку-агента Фонду - АТ "УкрСиббанк".

За результатами оцінки активів та зобов’язань ПАТ "БАНК ФОРУМ", яка була проведена в період тимчасової адміністрації встановлено, що сума зобов’язань ПАТ "БАНК ФОРУМ" перед фізичними та юридичними особами перевищує суму ліквідних активів банку. Однією з причин таких фінансових показників була бездіяльність власників істотної участі ПАТ "БАНК ФОРУМ", внаслідок якої завдано шкоди вкладникам та кредиторам банку.

В той же час Фонд та Уповноважена особа Фонду на ліквідацію ПАТ "БАНК ФОРУМ" вживають усіх заходів для збільшення ліквідаційної маси банку. Одним із таких заходів є пред’явлення позову до власників істотної участі в ПАТ "БАНК ФОРУМ" про відшкодування заподіяних збитків. Далі...